default-logo

Krem truskawkowy z awokado

Idealne śniadanie lub idealny deser, jak kto woli.

Teraz jak upały to takie śniadanie wystarczy na długo, tylko pić trzeba i do obiadu wystarczy.

Używamy truskawek świeżych a poza sezonem mrożonych, i tak i tak będzie ok.

Zapraszam na śniadanie.

Truskawkowy krem z awokado.

Krem truskawkowy z awokado



Składniki:

  • 2 nieduże awokado Hass
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 300 g truskawek świeżych lub mrożonych
  • 2 banany
  • 100 ml mleczka kokosowego


Do podania:

  • 300 g czereśni
  • 2 łyżki łuski gryczanej
  • płatki migdałowe


Krem truskawkowy z awokado

Przygotowanie kremu:

  • Awokado obrałam ze skórki, wyjęłam pestkę i zmiksowałam z octem jabłkowym.
  • Dodałam obrane i pokrojone banany oraz obrane truskawki, wlałam mleczko kokosowe i zmiksowałam na krem.
  • Nałożyłam do pucharków i udekorowałam czereśniami, łuską gryczaną i podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.


Krem truskawkowy z awokado

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Krem truskawkowy z awokado
Secesyjny Teatr Letni w Ciechocinku
About the Author

Leave a Reply

*