Idealne śniadanie lub idealny deser, jak kto woli.
Teraz jak upały to takie śniadanie wystarczy na długo, tylko pić trzeba i do obiadu wystarczy.
Używamy truskawek świeżych a poza sezonem mrożonych, i tak i tak będzie ok.
Zapraszam na śniadanie.
Truskawkowy krem z awokado.
Składniki:
- 2 nieduże awokado Hass
- 3 łyżki octu jabłkowego
- 300 g truskawek świeżych lub mrożonych
- 2 banany
- 100 ml mleczka kokosowego
Do podania:
- 300 g czereśni
- 2 łyżki łuski gryczanej
- płatki migdałowe
Przygotowanie kremu:
- Awokado obrałam ze skórki, wyjęłam pestkę i zmiksowałam z octem jabłkowym.
- Dodałam obrane i pokrojone banany oraz obrane truskawki, wlałam mleczko kokosowe i zmiksowałam na krem.
- Nałożyłam do pucharków i udekorowałam czereśniami, łuską gryczaną i podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Smacznego.
Przepis autorski.
„Podróże małe i duże”
Secesyjny Teatr Letni w Ciechocinku |