default-logo

Kokosowy pudding chia z musem z mango

niedziela, 23 czerwca 2019

Kokosowy pudding chia z musem z mango

Lekki, zdrowy i pożywny pudding jako deser albo śniadanie, na dobry start.

Ziarenka szałwii hiszpańskiej lekko chrupią pod zębem a kremowy mus z mango idealnie dopełnia całości w szklaneczce, słoiczku czy w miseczce.

Pudding z szałwią hiszpańską i mango.

Kokosowy pudding chia z musem z mango


Kokosowy pudding chia z musem z mango



Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 płaskie łyżki chia
  • 1 dojrzałe mango

Kokosowy pudding chia z musem z mango


Kokosowy pudding chia z musem z mango

Przygotowanie puddingu:

  • Do miski wlałam mleko kokosowe, wsypałam nasiona szałwii i chwilę miksowałam – minutę.
  • Dodałam miód, wymieszałam aby się rozpuścił.
  • Przelałam do słoiczków, wstawiłam do lodówki na całą noc.
  • Mango obrałam ze skórki, odkroiłam miąższ od pestki i zmiksowałam na gładki mus.
  • Na pudding z chia wylałam mus z mango.
  • Wstawiłam na 30 minut do lodówki do schłodzenia mango.
  • Jeśli wcześniej mango chłodziło się w lodówce nie potrzeba chłodzić już deseru.


Kokosowy pudding chia z musem z mango

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Kokosowy pudding chia z musem z mango
Ratusz na Rynku w Łęczycy
About the Author

Leave a Reply

*