default-logo

Kaszotto z botwinką

Teraz jest najlepszy czas na gotowanie takich lekkich i pożywnych dań jednak nie ciężkich.

Takie kaszotto to i odżywi i pożywi i jeszcze wywoła uśmiech na twarzy, jest po prostu pyszne.

Pracy przy nim mało więc odważcie się i ugotujcie a potem cieszcie się pysznym daniem.

Zaczynamy?

Botwinkowe kaszotto.

Kaszotto z botwinką


Kaszotto z botwinką

Składniki:

  • 3 dymki ze szczypiorem
  • 2 białe papryki
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 pęczek botwinki
  • 1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • sól morska
  • pieprz czarny


Kaszotto z botwinką


Kaszotto z botwinką

Przygotowanie kaszotta:

  • Papryki pokroiłam w paski, dymkę wraz ze szczypiorem w plastry.
  • Botwinę umyłam i osuszyłam, razem z buraczkami drobno posiekałam.
  • Na patelni rozgrzałam masło, podsmażyłam dymkę i papryki.
  • Dodałam teraz botwinę i smażyłam 5 minut.
  • Teraz wsypałam kaszę, wlałam bulion i pod przykryciem gotowałam 15 minut aż kasza wchłonęłam cały bulion.


Kaszotto z botwinką


  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. 


Kaszotto z botwinką

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże” 

Kaszotto z botwinką
Rzeka Utrata w Żelazowej Woli
About the Author

Leave a Reply

*