default-logo

Kapuściane leczo

Przeważnie leczo gotuję z cukinią ale to, na bazie kapusty jest znakomite.

Treściwe, pożywne i smakuje obłędnie.

Kapusta nadaje daniu specyficzny smak, którego od cukinii nie będzie, zatem do siekania i gotujemy.

Leczo z kapusty.

Kapuściane leczo


Kapuściane leczo



Składniki:

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 2 papryki czerwone
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • 400 ml – 1 puszka krojonych pomidorów
  • sól morska
  • szczypta cukru do smaku
  • olej do smażenia



Kapuściane leczo


Kapuściane leczo

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkowałam, papryki obrałam i pokroiłam w paski.
  • Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka.
  • Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i podsmażyłam na nim cebulę, kapustę i paprykę.
  • Zalałam całość pomidorami z puszki i dodałam sól, cukier, gotowałam 15 – 20 minut aż kapusta zmiękła.
  • Doprawiłam ziołami prowansalskimi i posiekanym tymiankiem.
  • Podałam z pieczywem.

Kapuściane leczo

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Kapuściane leczo
Pachnące peonie
About the Author

Leave a Reply

*