Szybkie, pyszne placuszki na deser czy śniadanie? jak byście woleli?
My zjedliśmy a właściwie pochłonęliśmy na śniadanie, na lepszy początek dnia.
Były pyszne, były super i wszystkim polecam.
Jogurtowe placki.
Składniki:
- 150 g pulpy z mango + 1/2 szklanki do podania
- 6 pełnych łyżek jogurtu naturalnego
- 10 czubatych łyżek mąki orkiszowej jasnej T 630
- 1 jajo
- 1 łyżeczka sody
- olej do smażenia
Przygotowanie placuszków:
- Wymieszałam jogurt z pulpą z mango – miałam z puszki ale równie dobrze można zmiksować dojrzałe mango.
- Dodałam jajo, sodę i mąkę i ponownie wymieszałam na gładkie ciasto.
- Na patelni rozgrzałam olej i nakładałam nieduże porcje masy.
- Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Usmażone osączałam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
- Podałam z pulpą z mango.
Smacznego.
Pomysł własny.
„Podróże małe i duże”
![]() |
Celozja grzebieniasta |