default-logo

Jajeczne muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami

Takie śniadanie to raj dla oczu i brzucha.

Polecam muffiny jajeczne bo szybko się je robi, są smakowite a dodatek czosnku niedźwiedziego napędza jeszcze ich smak i aromat.

Polecam na śniadanie, do szkoły, do pracy, idealne na piknik.

Muffiny jajeczne.

Jajeczne muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami


Jajeczne muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami



Składniki: 12 sztuk

  • 8 jaj
  • sól morska
  • pieprz cytrynowy
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 6 szparagów
  • 2 liści czosnku niedźwiedziego
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • 12 papilotek


Jajeczne muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami


Jajeczne muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami

Przygotowanie muffin:

  • Jaja wybiłam do miseczki i roztrzepałam widelcem, dodałam sól i pieprz cytrynowy.
  • Liście czosnku umyłam i pokroiłam w paseczki.
  • Posiekałam dymkę wraz ze szczypiorem a paprykę pokroiłam w kosteczkę.
  • Szparagom odłamałam końcówki i pokroiłam w plasterki, główki zostawiłam.
  • Do otworów w formie na muffiny włożyłam papilotki.
  • Na dno włożyłam po trochu papryki, szparagów, dymki, szczypioru a na wierzchu główki szparagów.
  • Zalałam warzywa jajami, posypałam czosnkiem niedźwiedzim.
  • Piekłam muffinki w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dól przez 15 minut.
  • Muffiny podczas pieczenia pięknie urosną.
  • Podałam od razu.


Jajeczne muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami


Jajeczne muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Jajeczne muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami
Fiołki
About the Author

Leave a Reply

*