default-logo

Jaglany budyń z papają

Deser mega szybki o ile wcześniej ugotujecie kaszę jaglaną.

Ja zawsze gotuję jaglankę na zapas i trzymam w lodówce aby była pod ręką.

Papaja dobrze żeby była dojrzała bo inaczej nie smakuje w tym budyniu.

Zapraszam na pyszny deser.

Budyń z papai z jaglanką.

Jaglany budyń z papają


Jaglany budyń z papają



Składniki:

  • 3 – 4 łyżki miodu
  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 owoc papai ok. 500 g
  • 2 łyżki żurawiny do posypania


Jaglany budyń z papają

Przygotowanie budyniu:

  • Do blendera kielichowego włożyłam kasze jaglaną, dodałam miód i jogurt i zmiksowałam na gładki krem.
  • Papaję obrałam ze skórki, wydrążyłam pestki.
  • Nie wyrzucajcie pestek tylko zróbcie z nich przyprawę.
  • Papaję pokroiłam w kostkę i włożyłam do blendera – kilka kostek zostawiłam do dekoracji – zmiksowałam z kaszą na gładki krem.
  • Przełożyłam go do słoiczków, udekorowałam kawałkami papai i żurawiną.


Jaglany budyń z papają

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Jaglany budyń z papają
Kościół w Potoku
About the Author

Leave a Reply

*