default-logo

Jaglany budyń z awokado i marakują

poniedziałek, 6 maja 2019

Jaglany budyń z awokado i marakują

To był przepyszny deser, smakował wyśmienicie i pożywił umęczone pracą ciało.

Lubię takie danie które szybko i na długo zaspokoją głód.

Polecam gorąco do zrobienia.

Budyń z kaszy jaglanej z marakują.

Jaglany budyń z awokado i marakują


Jaglany budyń z awokado i marakują



Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 bardzo dojrzałe awokado
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 owoce marakui
  • 1 – 2 łyżki miodu


Jaglany budyń z awokado i marakują


Jaglany budyń z awokado i marakują

Przygotowanie budyniu:

  • Do kielich blendera włożyłam ugotowaną kaszę jaglaną, dodałam jogurt, miód oraz wydrążony miąższ z awokado.
  • Zmiksowałam wszystko na gładki budyń na wysokich obrotach.
  • Przełożyłam do słoiczków, polałam pestkami i miąższem z marakui.


Jaglany budyń z awokado i marakują

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Jaglany budyń z awokado i marakują
Kwiatkówek k Tumu – Skansen
About the Author

Leave a Reply

*