default-logo

Jaglanka z jabłkiem, białą morwą i pistacjami

Śniadanie Mistrzów dziś na stole.

Jaglanka z takimi dodatkami to nie dość że niebo w gębie to jeszcze odżywi, nasyci i odchudzi, warto zrobić.

Polecam wszystkim małym i dużym.

Śniadaniowa jaglanka.

Jaglanka z jabłkiem, białą morwą i pistacjami


Jaglanka z jabłkiem, białą morwą i pistacjami

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej suchej
  • 1 szklanka mleka 
  • 1 szklanka wody
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka posiekanych niesolonych pistacji
  • 1 łyżka suszonych owoców berberysu
  • 2 łyżki suszonej morwy białej
  • 1 łyżka liofilizowanego ekstraktu z owoców acai
  • szczypta suszonych ziarenek wanilii
  • szczypta soli


Jaglanka z jabłkiem, białą morwą i pistacjami

Przygotowanie jaglanki:

  • Suchą kaszę wsypałam na suchą patelnię i prażyłam aż zaczęła „pachnieć”.
  • Wtedy wsypałam ją na sito i przelałam wrzątkiem.
  • Przesypałam kaszę do garnka, zalałam wodą i mlekiem i gotowałam ok. 25 minut.
  • Do kaszy dodałam sól, wanilię, owoce morwy i berberysu, starte na tarce jabłko, posypałam ekstraktem z acai i posiekanymi pistacjami.


Jaglanka z jabłkiem, białą morwą i pistacjami

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże male i duże” 

Jaglanka z jabłkiem, białą morwą i pistacjami
Rzepakowe pole
About the Author

Leave a Reply

*