default-logo

Jaglanka sezonowa

Dobre i pożywne śniadanie to podstawa dobrze rozpoczętego dnia.

Moja jaglanka jest pyszna, pożywna, zdrowa i odchudza a jednocześnie dodaje energii.

Zachęcam jaglankę robić z owocami sezonowymi póki są, ja dodałam czereśnie, morele i truskawki.

Jaglanka sezonowa.

Jaglanka sezonowa


Jaglanka sezonowa



                Składniki:

  • 2,5 – 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 pełna łyżka miodu spadziowego
  • 1 – 2 morele
  • 2 łyżki migdałów
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 6 – 8 truskawek
  • 1 szklanka wydrylowanych czereśni
  • szczypta soli


Jaglanka sezonowa

Ugotowaną kaszę jaglaną włożyłam do miski, dodałam umyte i obrane truskawki, miód, sól i zmiksowałam do połączenia składników.

Wydrylowałam czereśnie a morele pokroiłam w plasterki.

Przełożyłam kaszę truskawkową do miseczek, dodałam resztę owoców, posypałam migdałami i płatkami migdałowymi.

Jaglanka sezonowa

Smacznego.

Przepis autorski.

                                       „Podróże małe i duże”

Jaglanka sezonowa
Kwiaty lata

Lubię spacerować w parkach tam gdzie można podziwiać piękne, kolorowe kwiaty.

Tutaj spacerowałam w Parku Zdrojowym w Ciechocinku.

About the Author

Leave a Reply

*