Jaglanka sezonowa
Dobre i pożywne śniadanie to podstawa dobrze rozpoczętego dnia.
Moja jaglanka jest pyszna, pożywna, zdrowa i odchudza a jednocześnie dodaje energii.
Zachęcam jaglankę robić z owocami sezonowymi póki są, ja dodałam czereśnie, morele i truskawki.
Jaglanka sezonowa.
Składniki:
- 2,5 – 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 pełna łyżka miodu spadziowego
- 1 – 2 morele
- 2 łyżki migdałów
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 6 – 8 truskawek
- 1 szklanka wydrylowanych czereśni
- szczypta soli
Ugotowaną kaszę jaglaną włożyłam do miski, dodałam umyte i obrane truskawki, miód, sól i zmiksowałam do połączenia składników.
Wydrylowałam czereśnie a morele pokroiłam w plasterki.
Przełożyłam kaszę truskawkową do miseczek, dodałam resztę owoców, posypałam migdałami i płatkami migdałowymi.
Smacznego.
Przepis autorski.
„Podróże małe i duże”
Kwiaty lata |
Lubię spacerować w parkach tam gdzie można podziwiać piękne, kolorowe kwiaty.
Tutaj spacerowałam w Parku Zdrojowym w Ciechocinku.