Grillowane ziemniaki z koperkiem i oliwą
0 Comment
Sezon grillowy w pełni, stąd moje dzisiejsze danie. Grillowane ziemniaki są idealnym dodatkiem do mięs ale znakomicie smakują same, tak jak zostały upieczone. Bardzo pyszne jedzenie, które polecam gorąco.
Ziemniaki z grilla z dodatkiem koperku i oliwy.
Składniki:
- 1000 g ziemniaków podobnej wielkości
- 1 pęczek koperku
- sól morska
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Ziemniaki obrałam ze skórki, umyłam i osuszyłam.
- Posiekałam koperek.
- Do miski wlałam 50 ml oliwy, wsypałam koperek, dodałam sporą szczyptę soli, wymieszałam.
- Włożyłam do miski ziemniaki i mieszałam tak aby ziemniaki zostały obtoczone w oliwie z dodatkami.
- Każdy ziemniak osobno zawinęłam w folię aluminiową i grillowałam około 30 minut.
- Można ziemniaki umieścić też w rozżarzonym węglu drzewnym pod grillem, wtedy będą się piekły chwilę krócej.
Moje ziemniaki podałam z pasztetem grzybowym i ogórkami.
Smacznego!
Pomysł własny.
„Podróże małe i duże”
Mama łabędzica nawoływała maluchy |