default-logo

Grillowane ziemniaki z koperkiem i oliwą

Sezon grillowy w pełni, stąd moje dzisiejsze danie. Grillowane ziemniaki są idealnym dodatkiem do mięs ale znakomicie smakują same, tak jak zostały upieczone. Bardzo pyszne jedzenie, które polecam gorąco.

Ziemniaki z grilla z dodatkiem koperku i oliwy.

Grillowane ziemniaki z koperkiem i oliwą


Grillowane ziemniaki z koperkiem i oliwą


Składniki:

  • 1000 g ziemniaków podobnej wielkości
  • 1 pęczek koperku
  • sól morska
  • oliwa z oliwek


Grillowane ziemniaki z koperkiem i oliwą

Przygotowanie:

  • Ziemniaki obrałam ze skórki, umyłam i osuszyłam.
  • Posiekałam koperek.
  • Do miski wlałam 50 ml oliwy, wsypałam koperek, dodałam sporą szczyptę soli, wymieszałam.
  • Włożyłam do miski ziemniaki i mieszałam tak aby ziemniaki zostały obtoczone w oliwie z dodatkami.
  • Każdy ziemniak osobno zawinęłam w folię aluminiową i grillowałam około 30 minut.
  • Można ziemniaki umieścić też w rozżarzonym węglu drzewnym pod grillem, wtedy będą się piekły chwilę krócej.

Moje ziemniaki podałam z pasztetem grzybowym i ogórkami.

Grillowane ziemniaki z koperkiem i oliwą

Smacznego!

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Grillowane ziemniaki z koperkiem i oliwą

Mama łabędzica nawoływała maluchy

About the Author

Leave a Reply

*