default-logo

Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską

czwartek, 11 października 2018

Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską

Polecam dziś kanapki, włoskie kanapki na ciepło, idealne na chłodne dni.

Ja uwielbiam włoskie bruschetty, są pożywne i aromatyczne, są super na zgłodniały organizm.

Szybki i sprawnie go nakarmimy, polecam do spróbowania.

Włoskie kanapki na ciepło – bruschetta.

Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską


Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską



Składniki:

  • kromki ciabatty lub chleba razowego
  • plastry szynki parmeńskiej
  • plastry mozzarelli
  • listki kolendry
  • plastry pomidora
  • sól różowa himalajska
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ulubione zielone pesto


Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską


Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską

Przygotowanie włoskich kanapek:

  • Kromki chleba podsmażyłam na oliwie na patelni, można na grillu.
  • Potem posmarowałam je pesto.
  • Na wierzchu ułożyłam plastry szynki parmeńskiej, plastry mozzarelli oraz plastry pomidora.
  • Posypałam solą i pieprzem i listkami kolendry.


Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską

Smacznego.

Pomysł własny, kuchni włoskiej.

„Podróże małe i duże”

Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską
Groty Nagórzyckie
About the Author

Leave a Reply

*