Polecam dziś kanapki, włoskie kanapki na ciepło, idealne na chłodne dni.
Ja uwielbiam włoskie bruschetty, są pożywne i aromatyczne, są super na zgłodniały organizm.
Szybki i sprawnie go nakarmimy, polecam do spróbowania.
Włoskie kanapki na ciepło – bruschetta.
Składniki:
- kromki ciabatty lub chleba razowego
- plastry szynki parmeńskiej
- plastry mozzarelli
- listki kolendry
- plastry pomidora
- sól różowa himalajska
- świeżo mielony pieprz
- oliwa z oliwek
- ulubione zielone pesto
Przygotowanie włoskich kanapek:
- Kromki chleba podsmażyłam na oliwie na patelni, można na grillu.
- Potem posmarowałam je pesto.
- Na wierzchu ułożyłam plastry szynki parmeńskiej, plastry mozzarelli oraz plastry pomidora.
- Posypałam solą i pieprzem i listkami kolendry.
Smacznego.
Pomysł własny, kuchni włoskiej.
„Podróże małe i duże”
Groty Nagórzyckie |