default-logo

Borówkowy budyń jaglany

wtorek, 6 października 2020

Borówkowy budyń jaglany

Pyszny, zdrowy deser dziś mam dla Was.

Na zdjęciach wyszedł trochę siny a naprawdę był jagodowy, cóż magia zdjęć.

Zapewniam że jest pyszny a że zdrowy to tylko wspomnę.

Borówki są przepyszne a w połączeniu z jagłą smakują wybitnie.

Spróbujcie a nie pożałujecie.

Można go zajadać na śniadanie, na dobry początek dnia, zabrać w pojemniku do pracy czy szkoły, będzie znakomity, a także jako deser.

Budyń z jagły z borówkami.

Borówkowy budyń jaglany


Borówkowy budyń jaglany

Składniki: 4 porcje

  • 4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 duże lub 3 mniejsze banany
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 500 ml mleka lub napoju mlecznego
  • 300 g borówki amerykańskiej


Do podania: 

  • groszki czekoladowe
  • orzeszki arachidowe
  • żurawina


Borówkowy budyń jaglany

Przygotowanie budyniu:

  • Kaszę jaglaną ugotowałam a właściwie trochę przegotowałam, przestudziłam i włożyłam do misy malaksera.
  • Dodałam borówki, syrop klonowy, banany oraz mleko i zmiksowałam na gładki i puszysty budyń.
  • Przelałam do pucharków, udekorowałam żurawiną, orzeszkami, wcześniej uprażonymi na suchej patelni oraz groszkami czekoladowymi.
  • Smakuje na ciepło jak i na zimno wybornie.


Borówkowy budyń jaglany

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Borówkowy budyń jaglany
Zabytkowa willa Quo Vadis w Ciechocinku
About the Author

Leave a Reply

*