default-logo

Bananowy mus z awokado

Idealny mus na deser, jest lekko i pysznie, polecam do kawy, herbaty czy czystka.

Ja go uwielbiam, czystka a Wy co pijecie do deserów?

Szybko i płynnie deser powstaje i jest przepyszny, warunek: musi być dojrzałe awokado i dojrzałe banany, takie lekko czerniejące, wtedy mają najlepiej przyswajalny cukier.

No to zaczynamy.

Mus z bananów i awokado.

Bananowy mus z awokado


Bananowy mus z awokado

Składniki:

  • 3 średnie dojrzałe banany
  • 1 dojrzałe awokado Has
  • 2 łyżki miodu kasztanowego lub innego ulubionego
  • 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżki suszonej morwy białej  


Bananowy mus z awokado


Bananowy mus z awokado

Przygotowanie musu:

  • Awokado obrałam, wyjęłam pestkę, włożyłam do misy malaksera.
  • Dodałam dojrzałe obrane banany, miód, mleko i zmiksowałam na gładki mus.
  • Można użyć blendera kielichowego, ręcznego, każdy się nada.
  • Połowę masy wlałam do pucharków, posypałam morwą i posiekanymi orzechami i wlałam drugą połowę masy bananowej.
  • Na wierzchu ułożyłam orzechy i morwę, włożyłam do lodówki na godzinę.


Bananowy mus z awokado

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Bananowy mus z awokado
Robinia akacjowa
About the Author

Leave a Reply

*