default-logo

Jaglane racuchy z jabłkiem

czwartek, 19 września 2019

Jaglane racuchy z jabłkiem

Najlepsze, najpyszniejsze, najzdrowsze jaglane racuchy z jabłkiem.

Można dodać inne owoce ale te jabłkowe są obłędne.

Delikatne w smaku, puszyste, idealne.

Racuchy według pomysłu Iwony Zasuwy i Smakoterapii.

Placki jaglane z jabłkiem.

Jaglane racuchy z jabłkiem


Jaglane racuchy z jabłkiem


Jaglane racuchy z jabłkiem

Składniki:

  • 1 średniej wielkości jabłko ze skórką
  • 10 pełnych łyżek mąki ziemniaczanej
  • 2 jaja
  • 14 kopiatych łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • szczypta kardamonu

Jaglane racuchy z jabłkiem


Jaglane racuchy z jabłkiem

Przygotowanie racuchów:

  • Jabłko umyłam i starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Ugotowana kaszę jaglaną, mąkę ziemniaczaną, jaja, kurkumę i kardamon zmiksowałam na gładką masę.
  • Dodałam do masy starte jabłka, wymieszałam.
  • Na patelni z rozgrzanym olejem smażyłam puchate racuszki z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z podgrzanym miodem.

Jaglane racuchy z jabłkiem


Jaglane racuchy z jabłkiem

Smacznego.

Przepis wg pomysłu Iwony Zasuwy.

„Podróże małe i duże”

Jaglane racuchy z jabłkiem
Pałac w Zadzimiu woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*