default-logo

Twarożek ze szparagami

Taki pożywny twarożek z ulubionymi składnikami to raj dla organizmu.

Uwielbiam wiejski twarożek a tym razem połączyłam go z chrupiącymi kawałkami szparagów.

W rezultacie zjadłam pyszne i pożywne śniadanie.

Twarożek ze szparagami.

Twarożek ze szparagami

Składniki:

  • 400 g twarożku wiejskiego
  • 500 g szparagów zielonych
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki płatków soli
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej

Twarożek ze szparagami

Przygotowanie twarożku:

  • Szparagom odłamałam końcówki, główki zostawiłam a resztę pokroiłam w plastry.
  • Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam szparagi aż zmiękły ale nadal były al’dente.
  • Pod konie smażenia wrzuciłam główki i smażyłam jeszcze 3 minuty.
  • Wystudziłam je i wymieszałam z twarożkiem, papryką, solą.
  • Podałam z bagietką.

Twarożek ze szparagami

Smacznego.

Pomysł własny

„Podróże małe i duże”

Twarożek ze szparagami
O poranku
About the Author

Leave a Reply

*