Taki pożywny twarożek z ulubionymi składnikami to raj dla organizmu.
Uwielbiam wiejski twarożek a tym razem połączyłam go z chrupiącymi kawałkami szparagów.
W rezultacie zjadłam pyszne i pożywne śniadanie.
Twarożek ze szparagami.
Składniki:
- 400 g twarożku wiejskiego
- 500 g szparagów zielonych
- 1 łyżka masła
- 1/2 łyżeczki płatków soli
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
Przygotowanie twarożku:
- Szparagom odłamałam końcówki, główki zostawiłam a resztę pokroiłam w plastry.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam szparagi aż zmiękły ale nadal były al’dente.
- Pod konie smażenia wrzuciłam główki i smażyłam jeszcze 3 minuty.
- Wystudziłam je i wymieszałam z twarożkiem, papryką, solą.
- Podałam z bagietką.
Smacznego.
Pomysł własny
„Podróże małe i duże”
![]() |
O poranku |