default-logo

Ryżowe placuszki z malinami

Może lekkie śniadanie?, może pyszny deser?

Takie ryżowe placuszki robi się błyskawicznie i cieszą brzuchy domowników czy gości, polecam gorąco.

Można je podać z ulubionymi owocami, u mnie były to maliny.

Placki ryżowe.

Ryżowe placuszki z malinami

Ryżowe placuszki z malinami

Składniki:

  • 150 g mąki ryżowej
  • 3 duże jaja
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka sody
  • olej do smażenia

Do podania:

Ryżowe placuszki z malinami

Przygotowanie placków:

  • Zmiksowałam jaja z jogurtem.
  • Dodałam teraz mąkę i sodę, wymieszałam.
  • Na patelni rozgrzałam olej i nakładałam łyżką porcję na placek.
  • Na średnim ogniu smażyłam placki z obu stron na złoty kolor.
  • Usmażone osączałam na ręczniku papierowym.
  • Podałam z dżemem truskawkowym i z malinami.

Ryżowe placuszki z malinami

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Ryżowe placuszki z malinami
Dwór w Sochaczewie Chodakowie woj. mazowieckie
About the Author

Leave a Reply

*