Takie małe puchate racuszki posmakują każdemu.
Można je podać z miodem, konfiturą, jogurtem albo z czym w duszy zagra.
Racuchy szybkie w wykonaniu i warto je popełnić.
Racuszki z serka.
Składniki:
- 1 op. twarożku wiejskiego – 200 g
- 1 duże jajo
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mąki pszennej T 650
- olej ryżowy do smażenia
- konfitura z truskawek do podania
Przygotowanie racuchów:
- Do misy malaksera włożyłam serek, jajo, mąkę, sól i proszek do pieczenia, zmiksowałam.
- Na patelni rozgrzałam olej i łyżką nakładałam porcje masy.
- Smażyłam z obu stron na złoty kolor a usmażone osączałam na ręczniku papierowym.
- Podałam z konfiturą z truskawek.
Smacznego.
Pomysł własny.
„Podróże małe i duże”
![]() |
Jeżówka purpurowa |