default-logo

Racuszki z serka wiejskiego

Takie małe puchate racuszki posmakują każdemu.

Można je podać z miodem, konfiturą, jogurtem albo z czym w duszy zagra.

Racuchy szybkie w wykonaniu i warto je popełnić.

Racuszki z serka.

Racuszki z serka wiejskiego

Składniki:

  • 1 op. twarożku wiejskiego – 200 g
  • 1 duże jajo
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mąki pszennej T 650
  • olej ryżowy do smażenia
  • konfitura z truskawek do podania

Racuszki z serka wiejskiego

Przygotowanie racuchów:

  • Do misy malaksera włożyłam serek, jajo, mąkę, sól i proszek do pieczenia, zmiksowałam.
  • Na patelni rozgrzałam olej i łyżką nakładałam porcje masy.
  • Smażyłam z obu stron na złoty kolor a usmażone osączałam na ręczniku papierowym.
  • Podałam z konfiturą z truskawek.

Racuszki z serka wiejskiego

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Racuszki z serka wiejskiego
Jeżówka purpurowa
About the Author

Leave a Reply

*