default-logo

Puchate naleśniki

Będą znakomite na śniadanie, z powidłami śliwkowymi, moimi ulubionymi smakują wybornie.

Szybkie do zrobienia, szybko potem znikają ale warto je zrobić i delektować się takimi delicjami.

Zachęcam do zrobienia.

Mini naleśniki.

Puchate naleśniki

Składniki:

  • 200 g twarożku wiejskiego
  • 430 g kefiru
  • szczypta soli
  • 2 jaja
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 1 i 1/2 szklanki mąki samorosnącej
  • powidła śliwkowe do podania
  • olej do smażenia

Puchate naleśniki

Przygotowanie naleśników:

  • Do misy włożyłam twarożek, wlałam kefir, zmiksowałam.
  • Teraz dodałam sól, kurkumę, jaja i ponownie zmiksowałam.
  • Na koniec dodałam mąkę i dokładnie wymieszałam.
  • Na patelni rozgrzałam odrobinę oleju i nakładałam małe porcje masy rozlewając jak naleśnika.
  • Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z powidłami śliwkowymi.

Puchate naleśniki

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Puchate naleśniki
Nagietki
About the Author

Leave a Reply

*