default-logo

Pasta z fasoli i jogurtu greckiego

Pastę robi się szybko i jest przepyszna.

Wystarczy połączyć fasolę z puszki z suszonymi pomidorami i jogurtem a potem zajadać do chleba czy samą, pyszną pastę.

Polecam gorąco.

Pasta fasolowa.

Pasta z fasoli i jogurtu greckiego

Składniki:

  • 1 puszka – 400 g czerwonej fasoli
  • 1/3 szklanki suszonych pomidorów bez zalewy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów
  • 200 g jogurtu greckiego
  • sól morska
  • pieprz czarny

Pasta z fasoli i jogurtu greckiego

Przygotowanie pasty:

  • Do misy malaksera wrzuciłam osączone pomidory, osączoną fasolę oraz posiekany czosnek.
  • Dodałam jogurt, olej, sól i pieprz i zmiksowałam na gładką pastę.
  • Przełożyłam do słoiczka i wstawiłam na godzinę do lodówki.

Pasta z fasoli i jogurtu greckiego

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Pasta z fasoli i jogurtu greckiego
Nenufary
About the Author

Leave a Reply

*