Pastę robi się szybko i jest przepyszna.
Wystarczy połączyć fasolę z puszki z suszonymi pomidorami i jogurtem a potem zajadać do chleba czy samą, pyszną pastę.
Polecam gorąco.
Pasta fasolowa.
Składniki:
- 1 puszka – 400 g czerwonej fasoli
- 1/3 szklanki suszonych pomidorów bez zalewy
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów
- 200 g jogurtu greckiego
- sól morska
- pieprz czarny
Przygotowanie pasty:
- Do misy malaksera wrzuciłam osączone pomidory, osączoną fasolę oraz posiekany czosnek.
- Dodałam jogurt, olej, sól i pieprz i zmiksowałam na gładką pastę.
- Przełożyłam do słoiczka i wstawiłam na godzinę do lodówki.
Smacznego.
Przepis własny.
„Podróże małe i duże”
Nenufary |