default-logo

Pasta serowa

Dziś przepis na najprostszą i najlepszą pod słońcem pastę z dodatkiem sera.

Aromat i smak powala na kolana, ona jest przepyszna 😛 

Popróbujcie koniecznie i dajcie znać czy smakowała.

Pasta serowa.

Pasta serowa

Pasta serowa

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli – 400 g
  • 1/2 szklanki startego na drobnych oczkach Pecorino Romano
  • 1 ząbek czosnku

Pasta serowa

Pasta serowa

Przygotowanie pasty:

  • Do misy blendera przełożyłam osączoną fasolę.
  • Wody z puszki z fasolą nie wylewajcie – aquafaba – będzie majonez.
  • Do fasoli dołożyłam posiekany czosnek.
  • Starłam na tarce o drobnych oczkach ser i wrzuciłam do miksera.
  • Całość miksowałam aż stała się jednolitą pastą.
  • Podałam z chlebem razowym, pomidorem, ogórkiem.
  • Pyszności.

Pasta serowa

Pasta serowa

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Pasta serowa
Frezje
About the Author

Leave a Reply

*