default-logo

Pasta jajeczna z fetą

Pasta jajeczna z fetą Prosta pasta jajeczna z ogólnie dostępnych składników. Jajka ugotowane na półtwardo, ser typu feta (z mleka krowiego), rzeżucha lub szczypiorek oraz odrobina majonezu. Składniki wystarczy wymieszać i już gotowe. Pamiętajcie o tym sposobie gdy będziecie chcieli urozmaicić swój wielkanocny czy świąteczny stół. Świetnie sprawdzi się też na codzienne śniadanie 🙂 0

40 4.23

Pasta jajeczna z fetą

  • Śniadania
  • Pasty kanapkowe
  • Pasta jajeczna
  • Jajka
  • Wielkanoc
rzeżucha
ser feta

Składniki

2 porcje
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g sera typu feta (z krowiego mleka)
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 filiżanka rzeżuchy lub 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo: włożyć do garnka, zalać ciepłą wodą i zagotować. Gotować przez 6 minut licząc od momentu zagotowania wody. Odcedzić, obrać i pokroić w kosteczkę. Włożyć do miseczki, dodać pokrojoną w kosteczkę fetę i wymieszać, dodać majonez, rzeżuchę lub szczypiorek (trochę zachować do dekoracji), doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać, włożyć do miseczki i udekorować.

  • Pasta jajeczna z fetą
About the Author

Leave a Reply

*