Pasta jajeczna z fetą
0 Comment

40 4.23
Śr ocena
Pasta jajeczna z fetą
- Śniadania
- Pasty kanapkowe
- Pasta jajeczna
- Jajka
- Wielkanoc
rzeżucha
ser feta
Składniki
2 porcje
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 100 g sera typu feta (z krowiego mleka)
- 1 łyżka majonezu
- 1 filiżanka rzeżuchy lub 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo: włożyć do garnka, zalać ciepłą wodą i zagotować. Gotować przez 6 minut licząc od momentu zagotowania wody. Odcedzić, obrać i pokroić w kosteczkę. Włożyć do miseczki, dodać pokrojoną w kosteczkę fetę i wymieszać, dodać majonez, rzeżuchę lub szczypiorek (trochę zachować do dekoracji), doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać, włożyć do miseczki i udekorować.