default-logo

Pasta jajeczna z fetą

poniedziałek, 10 stycznia 2022

Pasta jajeczna z fetą

Pasta jajeczna to klasyk nad klasykami, każdy lubi i każdy robi po swojemu.

Tym razem jaja połączyłam z fetą i jogurtem greckim, prosto i pysznie.

Polecam wypróbować taką szybką pastę i rozkoszować się jej smakiem.

Pasta z jajek.

Pasta jajeczna z fetą

Pasta jajeczna z fetą

Składniki:

  • 4 – 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 200 g fety
  • 1 – 2 łyżki musztardy
  • 4 – 5 łyżek jogurtu greckiego
  • sok 1 1/2 cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz czarny

Pasta jajeczna z fetą

Przygotowanie pasty:

  • Jaja ugotowałam, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w dużą kostkę.
  • Fetę pokruszyłam do jaj.
  • Posiekałam zioła i dodałam do miski.
  • Dodałam musztardę i jogurt, wymieszałam.
  • Jeśli chcecie pastę gęstą dodajcie mniej musztardy i jogurtu, jeśli rzadszą to więcej, jak lubicie.
  • Na koniec oprószyłam pieprzem i dodałam sól, skropiłam sokiem z cytryny, wymieszałam.
  • Podałam z żytnim chlebem ale tutaj pełna dowolność.

Pasta jajeczna z fetą

Smacznego

„Podróże małe i duże”

Pasta jajeczna z fetą
Pałac w Złoczewie woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*