PASTA JAJECZNA
Polecam Ci moją niezwykle prostą i smaczną pastę/sałatkę jajeczną z dodatkiem rzodkiewek i szczypioru. W klimacie wielkanocnego śniadania jak znalazł. Smakuje na kromce pieczywa lub ot tak, sama, wyjadana łyżeczką. Do pasty możecie dodać także drobno posiekane pieczarki (4 duże) lub posiekaną paprykę czerwoną (połowę dużej) – surową lub tę pieczoną, która idealnie podkręci smak pasty, a gruby szczypior zamienić cienkim (dajcie go wtedy nieco więcej). Zapraszam na pastę jajeczną, prostą i domową, którą wykonasz w kilka chwil, a zasmakuje każdemu.
Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem
SKŁADNIKI:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 6 rzodkiewek
- mały pęczek grubego szczypioru
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotowane na twardo oraz oczyszczone rzodkiewki kroję w kosteczkę, układam w misce. Dodaję posiekany szczypiorek oraz majonez, mieszam, przyprawiam do smaku.
Pastę dekoruję szczypiorkiem oraz plasterkami rzodkiewki.
Smacznego 🙂