Lubicie naleśniki? a chcecie mieć je jeszcze szybciej niż zwykle?
Nic prostszego a mianowicie wystarczy wymieszać budyń z jajami i na patelnię.
Jeśli użyjecie innego budyniu będą naleśniki malinowe, czekoladowe lub jeszcze inne.
Polecam zabawę z budyniami.
Ale do rzeczy, będzie szybko, pysznie i wytwornie.
Polecam te naleśniki bardzo gorąco.
Naleśniki budyniowe.
Składniki: 4 sztuki
- 1 budyń śmietankowy 40 g – proszek
- 2 jaja „M”
- olej do smażenia
- syrop klonowy do podania
Przygotowanie naleśników:
- Roztrzepałam jaja widelcem.
- Dosypałam do nich proszek budyniowy i dokładnie zmiksowałam aby nie było grudek.
- Patelnię natłuściłam 3 kroplami oleju i wylewałam na nagrzaną masę budyniową.
- Naleśniki na patelni zaczynają żyć i robią się górki i dolinki.
- Usmażyłam z tej porcji 4 naleśniki wielkości 22 cm średnicy.
- Podałam złożone w trójkąt i polane syropem klonowym.
Smacznego.
Pomysł z archiwum.
„Podróże małe i duże”
Niezapominajki |