default-logo

Naleśniki z dwóch składników

Lubicie naleśniki? a chcecie mieć je jeszcze szybciej niż zwykle? 

Nic prostszego a mianowicie wystarczy wymieszać budyń z jajami i na patelnię.

Jeśli użyjecie innego budyniu będą naleśniki malinowe, czekoladowe lub jeszcze inne.

Polecam zabawę z budyniami.

Ale do rzeczy, będzie szybko, pysznie i wytwornie.

Polecam te naleśniki bardzo gorąco.

Naleśniki budyniowe.

Naleśniki z dwóch składników

Naleśniki z dwóch składników

Składniki: 4 sztuki

  • 1 budyń śmietankowy 40 g – proszek
  • 2 jaja „M”
  • olej do smażenia
  • syrop klonowy do podania

Naleśniki z dwóch składników

Przygotowanie naleśników:

  • Roztrzepałam jaja widelcem.
  • Dosypałam do nich proszek budyniowy i dokładnie zmiksowałam aby nie było grudek.
  • Patelnię natłuściłam 3 kroplami oleju i wylewałam na nagrzaną masę budyniową.
  • Naleśniki na patelni zaczynają żyć i robią się górki i dolinki.

Naleśniki z dwóch składników

  • Usmażyłam z tej porcji 4 naleśniki wielkości 22 cm średnicy.
  • Podałam złożone w trójkąt i polane syropem klonowym.

Naleśniki z dwóch składników

Smacznego.

Pomysł z archiwum.

„Podróże małe i duże”

Naleśniki z dwóch składników
Niezapominajki
About the Author

Leave a Reply

*