Muffiny jajeczne z papryką, cukinią i szpinakiem
0 Comment

75 4.43
Śr ocena
Muffiny jajeczne z papryką, cukinią i szpinakiem
- Omlety
- Jajka na śniadanie
- Śniadania bez chleba
- Lekkie kolacje
- Jajka
- Cukinia
- Papryka
- Szpinak
- Przepisy fit
- Wegetariańskie
- Bezglutenowe
- Wielkanoc
ser kozi
rzeżucha
Składniki
4 sztuki
-
szklanka liści szpinaku
- 1/4 cukinii
- 30 g sera koziego (użyłam pleśniowego) lub fety
- 1/3 czerwonej papryki
- 2 jajka
- 1/2 ząbka czosnku, startego
- sól i pieprz
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku (lub 2 łyżki rzeżuchy)
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak umyć i osuszyć, posiekać. Cukinię oraz ser kozi zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w małą kosteczkę.
- W misce roztrzepać jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodać szpinak, cukinię, ser kozi oraz paprykę, wymieszać widelcem.
- Cztery kokilki (lub cztery wgłębienia w formie do muffinów) natłuścić oliwą lub masłem, napełnić masą, piec przez 15 minut. Można też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania.