default-logo

Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką Prosty ale pyszny sposób na faszerowane jajka. Z dodatkiem cieniutko pokrojonej szynki (użyłam drobiowej ale może być gotowana lub pieczona wieprzowa). Z posiekaną bazylią lub natką pietruszki, majonezem i musztardą. Dobre nie tylko na Wielkanoc 😉 Sprawdźcie więcej pomysłów na faszerowane jajka. 0

29 4.72

Jajka faszerowane szynką

  • Kuchnia polska
  • Jajka na śniadanie
  • Jajka
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane

Składniki

2 porcje
  • 4 jajka
  • 100 g szynki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka posiekanej bazylii lub 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 rzodkiewka

Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i umieścić je w głębokim talerzu. Rozgnieść widelcem.
  • Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę, posiekany szczypiorek, bazylię lub natkę, połączyć z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
  • Farszem wypełnić połówki białek i ułożyć na talerzu, udekorować rzodkiewką, szczypiorkiem lub bazylią.
  • Jajka faszerowane szynką Jajka faszerowane szynką
About the Author

Leave a Reply

*