Jaglanka z płatków jaglanych
0 Comment

16 4.25
Śr ocena
Jaglanka z płatków jaglanych
- Płatki
- Jaglanka
- Śniadania bez chleba
- Granat
- Przepisy fit
- Wegańskie
- Bezglutenowe
płatki jaglane
mleko migdałowe
płatki migdałów
syrop klonowy
Składniki
2 porcje
- 1/2 szklanki płatków jaglanych
- 2 szklanki mleka (np. jaglanego lub ryżowego lub migdałowego lub zwykłego krowiego) lub pół na pół mleka i wody
- nasiona granatu lub inne sezonowe owoce, banan, truskawki, maliny
- syrop klonowy (jeśli mleko było niesłodzone)
- opcjonalnie – prażone płatki migdałów
Przygotowanie
- Do garnka wsypać płatki, zalać mlekiem lub mieszanką wody i mleka, wymieszać, zagotować.
- Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 12 minut. Można dodać więcej mleka.
- Jeśli mleko było niesłodzone można skropić jaglankę syropem klonowym.
- Porcje jaglanki posypać granatem lub innymi świeżymi owocami i ewentualnie prażonymi płatkami migdałów.