Te ciepłe kanapki to idealny początek dnia, jest smacznie, odżywczo i pożywnie.
My lubimy zajadać kanapki na śniadanie a Ty?
Taką kanapkę można z powodzeniem zabrać do pracy na pierwsze czy drugie śniadanie, będzie pysznie.
Polecam gorąco.
Kanapki z pomidorami i boczkiem.
Składniki:
- 1 bagietka
- 150 g boczku wędzonego
- 2 pomidory
- 1 łyżka oliwy
- 1 grillowana papryka
- listki bazylii
Przygotowanie kanapki:
- Bagietkę przekroiłam wzdłuż na połowę a potem na mniejsze kawałki.
- Podpiekłam ja na suchej patelni.
- Boczek pokroiłam w paski i wysmażyłam na patelni.
- Pomidory pokroiłam w grube plastry i podsmażyłam na oliwie z obu stron.
- Paprykę osączyłam z zalewy bo miałam grillowaną ze słoika.
- Na jednej części bagietki ułożyłam pomidory, paprykę, boczek i listki bazylii, nakryłam drugą częścią bagietki i docisnęłam.
Smacznego.
Przepis własny.
„Podróże małe i duże”
![]() |
Cerkiew w Nowej Woli woj. podlaskie |