Crostini z serem i szpinakiem
Chrupiące kawałki bagietki z rozpływającą się w ustach mozzarellą, dobrze doprawionym szpinakiem i czosnkiem – na ciepło czy na zimno znikają szybko wśród karnawałowych propozycji 😉 Szybka przekąska na wiele sposobów ma tysiące wielbicieli, polecam i życzę smacznego! U nas nie trzeba na nie nikogo namawiać!
Crostini z serem mozzarella i szpinakiem
SKŁADNIKI:
- kilka kromek bagietki
- 200 g mrożonego szpinaku
- 1 duża kulka mozzarelli drobno posiekana
- sól, pieprz, ostra papryka, gałka muszkatołowa
- 3 ząbki czosnku
- olej rzepakowy
PRZYGOTOWANIE:
Kromki bagietki lekko skrapiamy odrobiną oleju.
Szpinak rozmrażamy na patelni, gdy woda odparuje doprawiamy do smaku.
Czosnek obieramy i siekamy drobniutko. Na kromkach bagietki układamy kolejno: rozsmarowujemy szpinak, na to kilka kawałeczków czosnku i 2-3 kawałeczki posiekanej mozzarelli.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Podpiekamy na środkowej półce piekarnika ok. 10 minut do chrupkości crostini i roztopienia sera.
Smacznego!