default-logo

Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem klonowym

Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem klonowym Kolejna odsłona pysznego i zdrowego budyniu jaglanego, tym razem z dodatkiem masła orzechowego! Ugotowany na mleku migdałowym, podawany z bananem i soczystym granatem. Na drugie śniadanie, podwieczorek lub deser. Po prostu pycha! 0

30 4.63

Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem klonowym

Z bananem i granatem

  • Śniadania
  • Płatki
  • Budyń jaglany
  • Śniadania bez chleba
  • Kasza jaglana
  • Banany
  • Granat
  • Przepisy fit
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Bezglutenowe
masło orzechowe
mleko migdałowe

Składniki

2 porcje
  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka (migdałowego lub krowiego)
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 banan
  • 1/2 owocu granatu
  • 2 łyżki syropu klonowego

Przygotowanie

  • Kaszę wsypać na sitko i dokładnie przepłukać gorącą wodą z kranu. Wypłukaną kaszę włożyć do rondelka, wlać jedną szklankę mleka, przykryć i zagotować. Gotować przez ok. 15 minut na minimalnym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn.
  • Do ugotowanej kaszy dodać drugą szklankę mleka oraz masło orzechowe, wymieszać i jeszcze przez chwilę podgrzać całość. Przełożyć do blendera, dodać połowę banana i zmiksować na gładki mus.
  • Wyłożyć do miseczek, dodać resztę banana pokrojonego na plasterki i posypać ziarenkami granatu. Polać syropem klonowym.
  • Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem klonowym Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem klonowym
About the Author

Leave a Reply

*