default-logo

Bruschetta z salsą z arbuza, fety i bazylii

środa, 20 października 2021

Bruschetta z salsą z arbuza, fety i bazylii

Wydawałoby się składniki w ogóle do siebie nie pasujące a rezultat? przepyszne połączenie smaków i aromatów.

Jeśli jednak nie spróbujesz to moje gadanie na nic, nie przekonasz się.

Zachęcam zatem do wypróbowania przepisu.

Kanapki z arbuzem.

Bruschetta z salsą z arbuza, fety i bazylii

Bruschetta z salsą z arbuza, fety i bazylii

Składniki:

  • 1/2 niedużego arbuza
  • 150 g sera feta
  • 1 zielony ogórek
  • 1 mała czerwona cebula
  • pęczek bazylii
  • sok z 1/2 cytryny
  • 8 kromek wiejskiego razowego chleba
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • sól morska
  • pieprz czarny

Bruschetta z salsą z arbuza, fety i bazylii

Bruschetta z salsą z arbuza, fety i bazylii

Przygotowanie kanapek:

  • W drobną kostkę pokroiłam arbuza, ogórka, fetę i cebulę, wymieszałam.
  • Skropiłam oliwą, sokiem z cytryny, posoliłam, oprószyłam pieprzem.
  • Dodałam posiekaną bazylię, wymieszałam.
  • Kromki chleba opiekłam na grillu albo na suchej patelni.
  • Na każdą kromkę chleba nałożyłam porcje salsy i oprószyłam solą.

Bruschetta z salsą z arbuza, fety i bazylii

Smacznego.

Inspiracja Jakub Kuroń

„Podróże małe i duże”

Bruschetta z salsą z arbuza, fety i bazylii
Drozd Śpiewak
About the Author

Leave a Reply

*