default-logo

Biberli Yumurta czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie

poniedziałek, 7 lutego 2022

Biberli Yumurta czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie

Lekko pikantna turecka jajecznica w paprykowym sosie na początek aktywnego dnia.

Przepis znalazłam na blogu Tureckie przepisy a ponieważ jaja często goszczą na naszym stole i ten przepis wypróbowałam

Jajecznica jest puszysta, aromatyczna, idealna na śniadanie, polecam.

Biberli Yumurta.

Biberli Yumurta czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie

Biberli Yumurta czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie

Składniki:

  • 4 jaja
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka masła
  • sól morska
  • bagietka do podania

Biberli Yumurta czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie

Biberli Yumurta czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie

Przygotowanie jajecznicy:

  • Na patelni rozgrzałam masło, wlałam wodę i dodałam paprykę, zagotowałam.
  • Jaja rozbiłam i roztrzepałam razem z solą.
  • Wlałam na patelnię, mieszałam od zewnątrz do środka.
  • Gotowałam aż jaja się ścięły.
  • Na talerzu posypałam słodką papryką.
  • Podałam z bagietką.

Biberli Yumurta czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie

Smacznego.

„Podróże małe i duże”

Biberli Yumurta czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie
Zabytkowy młyn nad Grabią w Ldzaniu woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*