default-logo

„Zielona Sałatka” z zielonym jabłkiem, selerem naciowym i awokado

"Zielona Sałatka" z zielonym jabłkiem, selerem naciowym i awokado

31 4.71

„Zielona Sałatka” z zielonym jabłkiem, selerem naciowym i awokado

z orzechami włoskimi

  • Sałatki
  • Seler naciowy
  • Awokado
  • Jabłka
  • Wegańskie
orzechy włoskie

Składniki

1 porcja
  • 1/2 zielonego jabłka (odmiany Granny Smith)
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • świeżo zmielony pieprz
  • sok z cytryny
  • sos winegret (podwójna porcja) z miodem lub syropem klonowym

Przygotowanie

  • Przygotować sos winegret z podwójnej porcji. Jabłko pokroić na cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny. Selera naciowego również pokroić na cienkie plasterki, doprawić solą, skropić sokiem z cytryny.
  • Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Połowę awokado można też rozgnieść widelcem i dodać do sosu winegret.
  • Składniki wymieszać, posypać posiekanymi i zrumienionymi orzechami, polać sosem winegret oraz posypać świeżo zmielonym pieprzem.
  • "Zielona Sałatka" z zielonym jabłkiem, selerem naciowym i awokado
About the Author

Leave a Reply

*