default-logo

Wiosenna sałatka z rukolą i jajaem

Gdzieś ją widziałam w necie, nie zapisałam, nawet nie wiem czy odtworzyłam tak jak było w oryginale.

Powiem tylko że jest mega pyszna, pożywna i idealna na wiosenne przeciążenia organizmu, polecam.

Na śniadanie idealna, jeszcze lepsza na obiad.

Sałatka z rukoli i jaja.

Wiosenna sałatka z rukolą i jajaem


Wiosenna sałatka z rukolą i jajaem



Składniki:

  • garść rukoli
  • nieduża cebula czerwona
  • 2 jaja na półtwardo
  • kilka wiórków parmezanu
  • oliwa, sok z cytryny
  • sól różowa himalajska
  • pieprz świeżo mielony


Wiosenna sałatka z rukolą i jajaem


Wiosenna sałatka z rukolą i jajaem

Przygotowanie sałatki:

  • Jaja gotowałam 6 minut, ostudziłam, obrałam i przekroiłam na połówki.
  • Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka, starłam wiórki parmezanu.
  • Oliwę, sok z cytryny – łyżeczkę, wymieszałam ze szczyptą soli i pieprzu.
  • Rukolą ułożyłam na talerzu, a na niej rozsypałam wiórki cebuli, ułożyłam jaja, posypałam parmezanem i skropiłam dressingiem.


Wiosenna sałatka z rukolą i jajaem

Smacznego.

Przepis z netu.

„Podróże małe i duże”

Wiosenna sałatka z rukolą i jajaem
Kościół w Zadzimiu woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*