default-logo

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i sosem sezamowym

Taka surówka to skarb dla organizmu o każdej porze roku, teraz tak samo.

Świeże chrupiące warzywa, idealnie nadadzą się do zjedzenia zarówno jako dodatek do mięsa, ryby, jak i do jedzenia bez niczego.

Tak uwielbiam.

Młoda kapusta jest chrupiąca i ma dużo witamin, tak samo jak rzodkiewki, do tego młode, pachnące pory.

Gotowi do siekania?

Surówka z młodych warzyw.

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i sosem sezamowym

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i sosem sezamowym

Składniki:

  • 1/3 główki młodej kapusty
  • 4 duże lub 8 mniejszych rzodkiewek
  • 2 młode pory
  • 4 łyżki sosu sezamowego
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 2 – 3 łyżki pestek granatu

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i sosem sezamowym

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i sosem sezamowym

Przygotowanie surówki:

  • Poszatkowałam drobno kapustę, pokroiłam w półplasterki pora, całego.
  • Dodałam rzodkiewki pokrojone w plastry, wymieszałam.
  • Dodałam sól i pierz oraz sos sezamowy, wymieszałam.
  • Odstawiłam surówkę na 10 minut aby smaki się przegryzły.
  • Posypałam pestkami granatu.

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i sosem sezamowym

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i sosem sezamowym
Znaki czasu – róże
About the Author

Leave a Reply

*