Surówka z kapusty pekińskiej | Słodkie okruszki
Jeden z najłatwiejszych przepisów na surówkę z kapusty pekińskiej. Kilka chwil, minimum dodatków i idealna surówka do obiadu gotowa. Spróbujcie. Taka surówka smakuje wyśmienicie z ulubionym kotletem czy sosem.
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 duże jabłko
- 1 1/2 marchewki
- sól i pieprz do smaku
- odrobina oliwy z oliwek do skropienia sałatki
Przygotowanie:
Kapustę pekińską kroimy i wkładamy do miski. Jabłko i marchewki obieramy, a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach. Łączymy z kapustą. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie skrapiamy lekko oliwą z oliwek.
Odstawiamy naszą surówkę, aby smaki się „przegryzły”.
Porada: Najlepiej, gdy nasze składniki łączymy ręką, lekko zgniatając kapustę, aby ta puściła sok.
Smacznego