default-logo

Surówka z kapusty coolwrap z granatem

niedziela, 20 stycznia 2019

Surówka z kapusty coolwrap z granatem

Pyszna kapusta, płaska jak talerz, zakupiona po raz kolejny okazała się strzałem w 10.

Kapusta jest krucha, chrupiąca, idealna na surówkę.

Tą, którą dziś przedstawiam robi się błyskawicznie.

Kapusta coolwrap w surówce z granatem.

Surówka z kapusty coolwrap z granatem


Surówka z kapusty coolwrap z granatem



Składniki:

    Surówka z kapusty coolwrap z granatem

  • 1/4 główki kapusty coolwrap
  • biała część z małego pora
  • pestki z 1/2 granatu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu czereśniowego
  • 3 łyżki soku z granatów
  • szczypta soli morskiej
  • 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem


Surówka z kapusty coolwrap z granatem


Surówka z kapusty coolwrap z granatem

Przygotowanie surówki:

  • Poszatkowałam kapustę, pora umyłam i również pokroiłam – w krążki.
  • Do salaterki włożyłam kapustę i pora, wymieszałam.
  • Dodałam oliwę, ocet, sok z granatu, sos czosnkowo – miodowy i dokładnie wymieszałam.
  • Na koniec posypałam pestkami granatu i ponownie wymieszałam.


Surówka z kapusty coolwrap z granatem


Surówka z kapusty coolwrap z granatem

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Surówka z kapusty coolwrap z granatem
Wzgórze katedralne – Frombork
About the Author

Leave a Reply

*