default-logo

Surówka z kapusty białej i kalarepy

niedziela, 2 września 2018

Surówka z kapusty białej i kalarepy

Pysznych i zdrowych surówek nigdy dość.

Dziś przedstawiam surówkę znakomitą, idealną do obiadu i do samodzielnego zajadania, jest przepyszna.

Zdrowa surówka z białej kapusty kalarepy.

Surówka z kapusty białej i kalarepy


Surówka z kapusty białej i kalarepy



Składniki:

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 średnia kalarepa
  • 15 cm białej części pora
  • sól różowa himalajska
  • pieprz świeżo mielony
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu czosnkowy
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 2 – 3 łyżki listków świeżego tymianku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • mała kapusta pac choi

Surówka z kapusty białej i kalarepy


Surówka z kapusty białej i kalarepy

Przygotowanie surówki:

  • Poszatkowałam warzywa: kapusty obie, paprykę, kalarepkę, wcześniej obraną.
  • Do miski z warzywami dodałam sól, pieprz, oliwę, syrop klonowy i listki tymianku, wymieszałam dokładnie.
  • Surówka przed podaniem powinna macerować się 30 minut.
  • Pysznie smakuje schłodzona.

Surówka z kapusty białej i kalarepy

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Surówka z kapusty białej i kalarepy
Robinia akacjowa po przejściach
About the Author

Leave a Reply

*