default-logo

Surówka z kapustą pekińską, kukurydzą i grillowaną papryką

poniedziałek, 7 marca 2022

Surówka z kapustą pekińską, kukurydzą i grillowaną papryką

Ta surówka towarzyszy nam odkąd pamiętam.

Robiłam ją jeszcze mieszkając w domu rodzinnym, musiała być na każdej imprezie.

Polecam zatem, spróbujcie zasmakuje Wam na pewno.

Surówka imprezowa.

Surówka z kapustą pekińską, kukurydzą i grillowaną papryką

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1/2 małej puszki kukurydzy – 4 łyżki
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 2 grillowane papryki ze słoika
  • 2 łyżki oliwy

Surówka z kapustą pekińską, kukurydzą i grillowaną papryką

Przygotowanie surówki:

  • Kapustę pokroiłam w drobne paseczki.
  • Paprykę również pokroiłam w cienkie paseczki.
  • W misce wymieszałam kapustę, kukurydzę, paprykę.
  • Całość posoliłam, skropiłam oliwą, oprószyłam czarnym pieprzem, wymieszałam.
  • Surówka przed podaniem powinna postać ok 60 minut aby smaki się przegryzły.

Surówka z kapustą pekińską, kukurydzą i grillowaną papryką

Smacznego.

Przepis rodzinny.

„Podróże małe i duże”

Surówka z kapustą pekińską, kukurydzą i grillowaną papryką
Ner w Małyniu woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*