Ta surówka towarzyszy nam odkąd pamiętam.
Robiłam ją jeszcze mieszkając w domu rodzinnym, musiała być na każdej imprezie.
Polecam zatem, spróbujcie zasmakuje Wam na pewno.
Surówka imprezowa.
Składniki:
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1/2 małej puszki kukurydzy – 4 łyżki
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
- 2 grillowane papryki ze słoika
- 2 łyżki oliwy
Przygotowanie surówki:
- Kapustę pokroiłam w drobne paseczki.
- Paprykę również pokroiłam w cienkie paseczki.
- W misce wymieszałam kapustę, kukurydzę, paprykę.
- Całość posoliłam, skropiłam oliwą, oprószyłam czarnym pieprzem, wymieszałam.
- Surówka przed podaniem powinna postać ok 60 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
„Podróże małe i duże”
Ner w Małyniu woj. łódzkie |