default-logo

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki

czwartek, 5 kwietnia 2018

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki

Uwielbiam takie surówki, kolorowe, pyszne, zdrowe i chce się je jeść więcej i nie wypada ale zajadamy.

No ale tutaj można więcej i więcej, same witaminy, a jak zamiast majonezu dodacie jogurtu to będzie jeszcze zdrowiej.

Zachęcam do zajadania surówek.

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki.

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki


Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki



                 Składniki:

  • 1/4 główki kapusty czerwonej
  • 1 nieduża czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • sol morska
  • czarny pieprz
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżki majonezu lub jogurtu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • garść śliwek suszonych


Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki


Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki

Kapustę drobno poszatkowałam i skropiłam od razu octem aby utrzymała swój piękny kolor.

Jabłko wraz ze skórką starłam na tarce jarzynowej, drobno posiekałam cebulę.

Pokroiłam w paseczki śliwki, dodałam do miski.

Połączyłam składniki surówki z majonezem, solą i pieprzem, oliwą i syropem klonowym, wymieszałam.

Surówka jest najlepsza jak postoi chociaż 30 minut i smaki się przegryzą.

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki

Smacznego.

Przepis własny.

                                        „Podróże małe i duże”

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki
Samiczka dzwońca
About the Author

Leave a Reply

*