default-logo

Surówka z czerwonej kapusty i cukinii

Bardzo lubię wszelakie surówki jeść ot tak sobie, do obiadu mięsnego muszą być zdecydowanie, wspomagają trawienie.

Ta z czerwonej kapusty jest obłędna, popróbujcie mojej wersji.

Surówka z czerwonej kapusty i cukinii.

Surówka z czerwonej kapusty i cukinii

Surówka z czerwonej kapusty i cukinii

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 średnia cukinia
  • 10 cm ogórka zielonego ze skórką
  • 3 łyżki majonezu – u mnie wegański z aquafaby
  • sól morska do smaku
  • pieprz
  • 15 cm białej części pora

Surówka z czerwonej kapusty i cukinii


Surówka z czerwonej kapusty i cukinii

Przygotowanie surówki:

  • Kapustę drobno poszatkowałam.
  • Ogórka i cukinię umyłam, osuszyłam i starłam na tarce o grubych oczkach a pora po umyciu pokroiłam w półplasterki.
  • Wszystkie warzywa wymieszałam w misce, dodałam majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszałam ponownie.
  • Pozostawiłam surówkę na 15 minut aby smaki się przegryzły.

Surówka z czerwonej kapusty i cukinii

Smacznego.

Autor przepisu: Dorota Owczarek

„Podróże małe i duże”

Surówka z czerwonej kapusty i cukinii
Pliszka siwa
About the Author

Leave a Reply

*