default-logo

Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem

Zdrowych i pysznych surówek nigdy dość, tym razem posiekałam to co miałam w lodówce i tak padło na kapustę, pora i jabłko.

Niby klasyk ale tym razem dodałam majonez wegański z aquafaby czyli z wody z ciecierzycy i dzięki temu ma inny, bardziej wyrazisty smak.

Pokosztujcie i takiej surówki, zapraszam.

Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem.

Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem

Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem

Składniki:

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 średni por – biała część
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • sól morska
  • pieprz czarny mielony
  • 2 – 3 łyżki majonezu wegańskiego z aquafaby

Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem

Przygotowanie surówki:

  • Poszatkowałam drobno kapustę a pora umyłam pod bieżącą wodą i pokroiłam w plasterki.
  • Jabłko wraz ze skórką starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Wszystko wymieszałam w misce, dodałam sól, pieprz i majonez i wymieszałam.
  • Odstawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.

Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem
Spacerując ulicami Augustowa
About the Author

Leave a Reply

*