default-logo

Surówka pekińska z marchewką

Pysznych surówek nigdy dość.

tym razem połączyłam kapustę pekińską z ziołami i było to świetne połączenie. 

Idealna jest do mięs czy do kanapek, ja zajadam samą bo tak lubię.

Polecam gorąco.

Surówka pekińska z marchewką.

Surówka pekińska z marchewką

Składniki:

  • 1/2 średniej główki kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 – 4 łyżki oliwy
  • sól morska
  • biały pieprz
  • szczypta oregano suszonego
  • szczypta tymianku suszonego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • szczypta cukru
  • 2 małe marchewki

Surówka pekińska z marchewką

Przygotowanie surówki:

  • Umyłam i starłam na tarce o grubych oczkach marchew.
  • Paprykę pokroiłam w kostkę, kapustę posiekałam w paski.
  • Posiekałam zioła.
  • Wszystko wymieszałam w misce, dodałam sól, biały pieprz, cukier, zioła, oliwę i ocet.
  • Ponownie wymieszałam i pozostawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.

Surówka pekińska z marchewką

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Surówka pekińska z marchewką
Zabytkowy kościół w Pleckiej Dąbrowie woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*