default-logo

Surówka kapuściana z rzodkiewką

Tę pyszną i zdrową surówkę robi się błyskawicznie a potem szybciutko zjada.

Chrupiąca kapusta, kalarepka i rzodkiewki smakują idealnie w tym zestawie.

Teraz na wiosnę dużo więcej zajadamy takich witamin.

Kapuściana surówka.

Surówka kapuściana z rzodkiewką


Surówka kapuściana z rzodkiewką

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 średnia cukinia ok. 300 g
  • 1 kalarepka
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka uprażonego sezamu


Surówka kapuściana z rzodkiewką


Surówka kapuściana z rzodkiewką

Przygotowanie surówki:

  • Poszatkowałam kapustę.
  • Rzodkiewki, cukinię i kalarepę starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Wymieszałam warzywa w misce.
  • Dodałam posiekany koperek, sok z cytryny, syrop klonowy i olej, ponownie wymieszałam.
  • Na koniec posypałam prażonym sezamem.


Surówka kapuściana z rzodkiewką

Smacznego.

Przepis z archiwum.

„Podróże małe i duże”

Surówka kapuściana z rzodkiewką
Tramwajowa Zajezdna Muzealna Brus woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*