Sałatka z tuńczyka i fasolki szparagowej
Sałatka na kanapkę, na śniadanie czy podwieczorek. Lubię takie sałatki z tuńczykiem, jest wiele możliwości na jej przygotowanie, z różnymi dodatkami. Dziś u mnie sałatka z tuńczyka z fasolką szparagową. Smacznie i zdrowo, zapraszam, smacznego 🙂
Składniki:
- puszka tuńczyka, u mnie tuńczyk w kawałkach w sosie własnym
- puszka kukurydzy
- garść mrożonego groszku
- garść mrożonej fasolki szparagowej zielonej ciętej
- 5 suszonych pomidorów
- mała cebulka
- łyżeczka chrzanu
- opcjonalnie 2 łyżki majonezu
- opcjonalnie 2 jajka ugotowane na twardo i posiekane drobno
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Tuńczyka odsączam z zalewy, mieszam w misce z kukurydzą, posiekanymi suszonymi pomidorami, posiekaną cebulką.
Groszek i fasolkę gotuję do miękkości w osolonej wrzącej wodzie, studzę, dodaję do sałatki.
W misce mieszam wszystkie składniki, przyprawiam. Moja sałatka z tuńczyka gotowa 🙂