Pysznych sałatek w moim domu nigdy dość.
Jeśli macie ochotę coś wyszukać na blogu, to zapraszam, sałatek jest tu mnóstwo, może znajdziecie coś wedle swojego smaku.
Sałatka z tuńczykiem, awokado i roszponką.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- garść roszponki ok. 80 g
- 125 g mozzarelli w kulce
- 100 g tuńczyka w oliwie
- 10 zielonych oliwek
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
- 1 szalotka
- kiełki rzodkiewki
Przygotowanie sałatki:
- Opłukałam i osuszyłam roszponkę.
- Obrałam i pokroiłam w półplasterki awokado.
- Mozzarellę porwałam na kawałki.
- Na talerzu ułożyłam roszponkę, posoliłam, ułożyłam wypestkowane i pokrojone oliwki, osączonego tuńczyka, plasterki awokado.
- Na wierzchu skropiłam oliwą, posypałam krążkami cieniutko pokrojonej szalotki.
- Ułożyłam także kiełki rzodkiewki.
Smacznego.
„Podróże małe i duże”
Wiosenna rajska jabłoń |