default-logo

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, granatem i fetą

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, granatem i fetą Pyszne i uzależniające połączenie pomidorków koktajlowych i granatu! Z fetą, chili i młodą cebulką. Idealnym uzupełnieniem całości będzie świeży tymianek. Świetna np. na drugie śniadanie, kolację lub jako soczysty, orzeźwiający dodatek do dań z grilla. 50

77 4.55

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, granatem i fetą

  • Hity Kwestii Smaku
  • Sałatki
  • Granat
  • Przepisy fit
  • Przyjęcia i imprezy
  • Grill
pomidorki koktajlowe
ser feta
tymianek

Składniki

2 porcje
  • 1 granat
  • garść sałaty np. strzępistej, ozdobnej
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g sera feta
  • 1 młoda cebula
  • 1/2 papryczki chili (lub do smaku)
  • kilka gałązek tymianku (opcjonalnie)
  • winegret: sól, pieprz, 4 łyżki oliwy extra, 3 łyżki syropu klonowego lub miodu, 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

  • Wyłuskać ziarenka granatu. Sałatę poszarpać, ułożyć na półmiskach. Pomidorki przekroić na połówki, położyć na sałacie.
  • Posypać pokruszoną fetą, posiekaną cebulką oraz drobno posiekaną chili.
  • Wszystko doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posypać granatem.
  • Wymieszać składniki winegretu i polać po sałatce, posypać listkami tymianku.
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, granatem i fetą
About the Author

Leave a Reply

*