default-logo

Sałatka z awokado, mozzarelli i pieczarek

Łatwa i pożywna sałatka dziś na stole.

Dodałam aromatyczne pieczarki, kremowe awokado, rozpływającą się w ustach mozzarellę.

Sałatka wyszła wyśmienita, polecam gorąco.

Sałatka z kremowym awokado i mozzarellą.

Sałatka z awokado, mozzarelli i pieczarek


Sałatka z awokado, mozzarelli i pieczarek

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • 200 g pieczarek
  • 1 łyżka oleju
  • 125 sera mozzarella
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 4 jaja na twardo
  • 2 łyżki oliwy
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • 2 – 3 gałązki świeżego oregano
  • 2 – 3 łyżki posiekanego szczawiku lub szczawiu


Sałatka z awokado, mozzarelli i pieczarek


Sałatka z awokado, mozzarelli i pieczarek

Przygotowanie sałatki:

  • Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam na cząstki.
  • Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i pokroiłam na plastry, skropiłam sokiem z cytryny.
  • Mozzarellę pokroiłam w plastry.
  • Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry, podsmażyłam na łyżce oleju na złoty kolor, przestudziłam.
  • Posiekałam szczawik i oregano.
  • Wszystkie składniki wymieszałam w misce i skropiłam oliwą, posypałam solą i pieprzem, wymieszałam ponownie.


Sałatka z awokado, mozzarelli i pieczarek

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Sałatka z awokado, mozzarelli i pieczarek
Dworek w Wodzieradach
About the Author

Leave a Reply

*