Sałatka tuńczykowa

Pyszna, niskokaloryczna i łatwa do zrobienia sałatka tuńczykowa. Można ją zaserwować na obiad, kolację, a także na spotkanie w gronie znajomych. Sałatka jest naprawdę świetna!


Moją sałatkę z tuńczykiem przygotowałam z dodatkiem jajek, czerwonej cebuli oraz ogórków konserwowych. Moim zdaniem to połączenie jest naprawdę idealne. Całość połączona jest delikatnym sosem na bazie jogurtu naturalnego, dzięki czemu sałatka jest niesamowicie lekka i delikatna. Skosztujcie sami, zapraszam na przepis!

SAŁATKA TUŃCZYKOWA – PRZEPIS

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 czerwona cebula
  • 6 ogórków konserwowych
  • 4 jaja
  • jogurt naturalny 4 łyżki
  • sól 
  • pieprz 
  • 2 ząbki czosnku


Wykonanie

  • Tuńczyka odsączyć z zalewy.
  • Czerwoną cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
Sałatka tuńczykowa